Hvad sker der?

Hvad sker der under rodbehandlingen?


Når en tand rodbehandles, fjernes nerven med bakterier og det døde væv fra rodkanalen.


For at undgå ubehag og smerter under behandlingen lægger man en lokalbedøvelse ved behandlingens begyndelse. Behandlingen foregår igennem et lille hul, der bores i tanden. Herefter lægges en gummimembran omkring tandkronen for at isolere tandnerven fra spyt.


Når længden af roden er fastlagt bl.a. ud fra et røntgenbillede, fjernes tandnerven, og der renses ud i den ønskede dybde og størrelse.


Endelig desinficeres rodkanalen hvor nerven har ligget og den fyldes op med et rodfyldningsmateriale. Denne rodfyldning skal sikre, at der ikke trænger bakterier ind i rodkanalen igen.


På et røntgenbillede kan man kontrollere, om rodfyldningen er tilfredsstillende, dvs. at den lukker rodkanalen helt ned til rodspidsen.

Hvorfor rodbehandling?

De fleste rodbehandlinger skyldes, at et hul i tanden når helt ind til tandnerven, så bakterierne kan trænge ind og forårsage en nervebetændelse.

Læs mere


Symptomer

Betændelse i tandnerven vil ofte give tandpine i varierende grad, men smerten opfattes forskelligt fra person til person.

Læs mere


Efter behandling

Efter rodbehandlingen kan man undertiden opleve lette og forbigående smerter et par dage. Vedbliver smerterne eller tager de til, skal man kontakte klinikken.

Læs mere

Tandlæge Otto Schmidt • Store Torv 6, 3.sal, 8000 Aarhus C • info@ottoschmidt.dk • 86 19 98 03