For patienter

Velkommen som patient


Klinikken modtager kun henvisningspatienter og kun indenfor området rodbehandlinger. Du skal derfor aftale med din egen tandlæge om en rodbehandling skal ske hos mig.


Når du bliver henvist, sørger din tandlæge for at jeg modtager en beskrivelse af dit problem og et røntgenbillede af din tand.

Herefter vil du blive indkaldt til en forundersøgelse.


Ved forundersøgelsen foretages en klinisk undersøgelse og udfra denne og røntgenbilleder udarbejdes en behandlingsplan, hvor prognosen for behandlingen også vurderes. Jeg vil diskutere forskellige behandlingsmuligheder med dig og informere dig om fordele og ulemper, samt eventuelle komplikationer, der kan opstå under behandlingen.


Der udarbejdes altid et skriftligt vejledende prisoverslag i forbindelse med forundersøgelsen.


Hvis du vælger at få udført behandlingen, aftales der tider til denne. En rodbehandling kræver typisk 1-3 besøg på klinikken.


Når din rodbehandling er vel overstået, giver jeg besked til din egen tandlæge, som modtager en beskrivelse af behandlingsforløbet samt et røntgenbillede af behandlingsresultatet.


Der bør foretages en kontrolundersøgelse af tanden 1 år efter behandlingen.

Formålet med undersøgelsen er, at kontrollere om infektionen er væk. Derfor skal der tages et nyt røntgenbillede for at vurdere helingen i knoglen.


Du modtager en påmindelse om kontrolundersøgelsen 1 år efter behandlingen.

Kontrollen kan enten udføres af mig eller din egen tandlæge. Vælger du at få den foretaget hos mig, orienteres din egen tandlæge om resultatet af undersøgelsen.Når du møder på klinikken første gang skal du udfylde en registreringsblanket. Det nemmeste for dig er, at udfylde den hjemmefra.


Hent blanket som PDF


Læs om klinikkens privatlivspolitik for patientbehandling

Hvorfor rodbehandling?

De fleste rodbehandlinger skyldes, at et hul i tanden når helt ind til tandnerven, så bakterierne kan trænge ind og forårsage en nervebetændelse.

Læs mere


Symptomer

Betændelse i tandnerven vil ofte give tandpine i varierende grad, men smerten opfattes forskelligt fra person til person.

Læs mere


Hvad sker der?

Når en tand rodbehandles, fjernes nerven med bakterier og det døde væv fra rodkanalen.

Læs mere


Efter behandling

Efter rodbehandlingen kan man undertiden opleve lette og forbigående smerter et par dage. Vedbliver smerterne eller tager de til, skal man kontakte klinikken.

Læs mere

Tandlæge Otto Schmidt • Store Torv 6, 3.sal, 8000 Aarhus C • info@ottoschmidt.dk • 86 19 98 03